Resemnarea și nepăsarea

i_lied_get_over_it_politician_vo_1158085

Cele mai bune prietene ale românului. Nu râul, nu ramul, ci tremurul temător specific sclavului asuprit. Șapca strânsă în mâini, spatele ușor adus, capul plecat, ochii supuși, mimica îngenuncheată, e peisajul din realitatea considerată apusă, din perioada comunistă, însă, pe care sunt sigur că-l mai regăsim la tot pasul prin instituțiile de stat și nu numai.

E o stare a națiunii pe care mulți o afișăm într-o formă sau alta, în fața unor nimicuri umane care s-au înscăunat la conducerea țării prin manipulare, voturi de la morți, kilograme de făină și alegători ambulanți. De la muncitorul spășit, care e prea prins în rutina zilei ca să realizeze că poate schimba ceva, până la intelectualul distant care se consideră „fericit” în lumea sa, însă se lovește de aceeași mizerie fetidă pe străzi, în instituții, în presa subjugată, în infrastructură, în afișele din parcuri unde numele primarului stă scris mai mare decât îndemnul de bun simț de a păstra curățenia.

Nepăsare și resemnare care ne dovedesc complici la toate furturile, la toare problemele din sistem, la toți oamenii și copiii care mor cu zile în spitale, la lipsa de educație, dar și la boala îndoctrinării bisericești.

Toți cei resemnați și nepăsători la șarada politică din țara asta poartă vina ascensiunii unor giboni parveniți, ridicați din mahala, îmbogățiți peste poate din munca și taxele unui popor care nu contenește să mai ducă și să mai ducă. Viteji peste măsură în fața tastaturii, cu spume la gură și indignați la furtișagurile morale și vădite ale scursurilor din politică, condamnând anormalitate și însetați de civilizație, dar doar de pe canapea și în social media.

Peste 30000 au fost invitați, 2500 au confirmat, 1000 au venit la protestul de azi, în cele din urmă. Nu Facebook va schimba ceva. Doar voi puteți. Doar voi!!!

Dă în taste

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s