Kickboxer, nelimitarea și Olimpiada

Am crescut cu filme cu Van Damme. Este o realitate pe care o simt de fiecare dată când la TV dau peste filme cu acesta pentru că ceva mă împinge involuntar spre a mă uita. Măcar un pic, măcar un pic. Cred că de fapt îmi plac filmele în care băieții buni îi bat pe cei răi, pentru că, nu-i așa, binele triumfă întotdeauna. Îmi place ideea că leul ar bate euro la curul gol, că bogăția ar putea învinge sărăcia, că voința ar putea sfida periodic lentoarea și tot așa. Mi se pare că filmele cu happy end te încarcă cu o energie nevăzută. Îți arată în limitele fantasticului oricărui scenariu că se poate, că tu, între x miliarde de gândăcei, poți!

La fel am simțit zilele trecute când am văzut Limitless, un film care face trimitere la o ipoteză interesantă: posibilitatea de a ne utiliza tot creierul. Și e simplu, nu trebuie să fii un geniu. Orice om cu un IQ mediu are, conform filmului, șansa să devină un megamind prin saltul la 100% al gradului de materie cenușie pusă în ecuație. Bradley Cooper, pe care e posibil să-l știți mai degraba din Hangover, nu face un rol mare, însă se potriveșe de minune acolo. Ei bine, la fel, după film primul imbold a fost să redeschid cartea care prinde praf pe noptieră de ceva vreme. Pentru că da, cred că se poate!

Și pentru că de obicei viața bate filmul Olimpiada mi-a întărit și mai mult această credință. Olimpienii sunt tot oameni, în carne și oase, care au trecut peste probleme și peste greutăți și au reușit. Mulți și-au păstrat modestia, iar alții au îndurat nedreptatea. Și chiar dacă uneori ai ghinion, sau soarta îți întoarce spatele pentru o clipă, lăsându-te pradă valurilor, trebuie să te ridici și să mergi mai departe, pentru că .. poți!!!

Reclame

Dă în taste

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s