Copilul cu laptopul împușcat

Da, m-am tot gândit cum să fac să sune titlul a poveste, pentru că fără doar și poate, întâmplarea aceasta va face istorie în cultura familiei americane și nu numai. Cu siguranță ați auzit de Tommy Jordan sau mai degrabă l-ați văzut în timp ce trăgea cu indignare 8 gloanțe în laptopul fiicei lui de 15 ani. Dacă nu l-ați văzut încă vă invit mai jos să vă alăturați celor peste 14.000.000 (da, paisprezece milioane) de persoane care au aflat cum Facebook a schimbat regulile educației în familie.

Filmul a fost postat miercuri, pe 8 februarie 2012, și a devenit viral instant. Vineri, când l-am văzut avea câteva sute de mii de vizualizări care au devenit foarte repede milioane, iar acum este la 14.014.895.

Cred că sunt câteva lucruri interesante de observat. Iar acest lucru reiese nu doar din film, ci și de pe profilul de Facebook al lui Tommy Jordan, unde acesta a ținut lumea în priză cu evoluția și urmările viralului.

  1. Reacția fetei

Primul lucru pe care l-a zis a fost: “I can’t believe you shot my computer!”.  Adică ce, te așteptai să spună că nu mai face? 🙂

  1. Reacția autorităților

Da, poliția a trecut pe la el pe acasă ca urmare a reclamațiilor făcute de cei îngrijorați că nu va folosi pistolul doar pentru laptop. A, da, la noi vecinii anunță autoritățile doar dacă renovezi casa, că sunt siguri ei că spargi vreun perete de rezistență, nu și când Ion o rupe pe nevastă-sa în bătaie. Dar, deh, americanii sunt ignoranți, iar noi eminențe. Așa, revenind, poliția chiar l-a salutat, ofițerii perindați pe la el i-au spus că o să le arate filmul copiilor, ba unul va folosi clipul ca exemplu în prezentări. Iar tanti de la Child Protective Services a venit, a văzut, a discutat cu toți de prin casă și a plecat liniștită.

  1. Reacția presei

Pe lângă mai multe articole de presă, se pare că totul a culminat cu cei de la CBS oferindu-i propriul lor show lui Tommy și fiicei sale. În urmă cu 5 ore i-a gonit din curte pe cei de la ABC.

  1. Reacția publicului

Era clar că vor exista pro și contra. Cei mai mulți sunt pro. Eu nu am de gând să judec pentru că povestea în sine e fascinantă. Să revenim la public. Am zis deja câte vizualizări are filmul pe YouTube. Postările sale pe Facebook variază de la sute la mii de like-uri și comentarii.

Au apărut zeci de răspunsuri pe YouTube, care la rândul lor au un număr foarte mare de vizualizări. Iată-l pe cel mai popular.

  1. Reacția lui

Omul a declarat că nu va mai face nimic care să atragă atâta atenție, pentru că nu a fost pregătit pentru așa ceva.

Profilul său de Facebook. 

Dă în taste

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s