Sula şi prefectura

Departe de mine să devin apărătorul sau opozantul vreunei părţi dintre cele implicate în cele ce urmează, însă mi se pare că teatrul este evident.

De câteva zile unii oameni din presă se întrec în titluri de genul: În ţară lumea e înzăpezită, iar ei schimbă guvernul. Nelipsite sunt şi expresii şi adresări de genul trenul groazei, strada morţii sau părăsiţi în pustiu. Pe bună dreptate unii oameni dau faţă cu Sf. Petru şi cu Aghiuţă până când vreun jandarm întinde mâna prin crăpătura uşii de peste nămeţi şi îi trage afară. Dar de aici şi până la manipularea asta obosită doar cu scopul de a înrăi lumea mi se pare cale lungă.

Ne-am obişnuit ca la fiecare băşină trasă prin ţară, la fiecare rateu de poliţist, controlor, amploaiat de duzină, ţeavă de gaze explodată sau Dumnezeu mai ştie ce prostie să iasă premierul, preşedintele şi armata la raport. Ei bine nu. Nu e treaba lor. Dacă veţi privi peste hotare, purtătorii de cuvânt sunt bine definiţi, de la şeful poliţiei până la cel al statului, fiecare ştiind când trebuie să iasă în faţa bliţurilor şi de ce. Şi în cazul nostru există nişte responsabili de fiecare comandament, unii cu drumurile, unii cu salvarea, alţii cu deszăpezirea şi tot aşa.

Dă în taste

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s