De dragoste fără număr

În metrou fiind și bloguri răsfoind, îmi opresc privirea pe ultima postare a Anei. E vorba despre dragoste și cum tot se toarnă mii de taste elogiind-o, preamărind-o și adulând-o.

Aceeași întrebare mi-o tot puneam și eu încercând să înțeleg de ce (aproape) toată muzica vorbește despre dragoste. Copiil fiind, îmi întrebam părinții de ce toate tantiile și nenii de la tv tot o țin langa de dragoste. Fie că era vorba de Angela Similea, Mihai Constantinescu sau alți dinozauri ai muzicii românești, ori de tradiționalele populare, într-un fel sau altul cineva oferea inima altcuiva, bădița fura câte-o săruare în deal sau se regăseau pe undeva prin gări.

Lucrurile nu s-au schimbat. Acum se vorbește în metafore. Unii sunt preocupați cu gura fetelor, altele stau cu țâțele la soare, altele fac moturi și se lasă greu și tot așa. Mai există și muzica rock care o tot arde cu mesaje pe sub piele și uneori o dă în trestețe, rap-ul care ne tot povestește în rime ce nașpa e viața și ce greu o duci pe bloc, în bloc și pe lângă bloc, maneaua unde iarna e ca vara și aolirea perpetuă, dar și arănbiu’ care se prelinge prin difuzoare mai ceva ca mierea pe felia de pâine prăjită. Oricât am suci-o hard core-ul liricii muzicale rămâne dragostea, iubirea, sex-ul, orice formă de alăturare între bărbat și femeie.

Cum să facem să scăpăm de acest stigmat?

Sursă foto.

3 gânduri despre “De dragoste fără număr

  1. Mnoh, de parca toate problemele omenirii s-ar rezuma la iubire. E si ea acolo o rotita mica care ajuta ca lucrurile sa se miste, dar si fara ea…viata isi urmeaza cursul firesc, so…why so much trouble around it?

    1. Daca ar fi sa fiu flasc as spune ca iubirea genereaza probleme doar cand nu genereaza iubire. Dar vreau sa fiu tare si sa zic ca iubirea asigura fericirea la fel de mult ca si banii, adica atunci cand exista. In rest e praf. 🙂

Dă în taste

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s