Țâțele, cracii și anorexia

Am aflat de ce am început acest blog. Lumea e ciudată, lumea este prea ciudată. Pe zi ce trece cred că animalele sunt mult mai normale decât oamenii.

Tabu este o emisiune pe National Geographic care prezintă toate ciudățenile pământului sau mai exact toți ciudații. Și îi voi numi ciudați deși situațiile lor sunt considerate patologii.

Cred că în timp ce scriu aceste rânduri încă se mai prezintă cazurile unor bărbați care trăiesc cu niște păpuși pe post de companioane. Dar nu ei mi se pare cei mai dereglați. No shit?

Prima tanti era o americancă destul de tânără, până în 30 de ani, care avea niște mingi de baschet pe post de țâțe. Obsesia ei era să aibă sâni cât mai mari. Ea numea acest lucru urmărirea unui vis. O_o

Soarta a făcut însă ca o infecție să o oblige să scoate implanturile, care apropo, erau două pe fiecare sân că mărimile ei nu se fabrică pe comandă. Și tare tristă era. Doctorii spuneau că boala ei e ceva de cap, un sidrom. Eu cred că e doar prostie. În copilărie copiii îi spuneau că e plată pe piept și că e grasă. Oare asta să te facă să ajungi să vrei să ai ugere în loc de sâni?

Următoarea este o rusoaică care știe ea că dacă va fi mai înaltă cu 2,5 cm va avea o viață mai frumoasă, bărbații vor face coadă la ușa ei și la fel și firmele de manechine. Și uite așa fata a plătit 25.000 de euro să își taie tibiile și să i se monteze niște tije speciale care îi vor depărta oasele pe măsură ce se vindecă pentru a câștiga câțiva centimetri în înălțime. Urma să stea 2 luni în pat. Medicul spunea că sunt foarte multe care cer această intervenție. Mare ți-e grădina!

Challengerul este o fată de 27 de ani din Paris, anorexică, care, la momentul realizării materialului avea 39 de kilograme. A jucat rolul principal într-o campanie de conștientizare a pericolului anorexiei asupra sănătății și al riscului mortal în cele din urmă. La finalul poveștii se menționează că a murit.

Civilizația, așa cum o știm, generează noi boli. Nimic nou sub soare. Sunt conștient că problemele oamenilor de mai sus sunt catalogate drept boli. În afară de anorexie celelalte mi se par doar probleme de personalitate, deși nici ea nu este cauzată de vreun factor extern. Eu văd lipsa unor repere și a unor motivații suficient de puternice, care să te facă să alergi după ceva important în viață, nu cât de lungi ai picioarele sau cât îi ia cuiva să te înconjoare.

Nu vreau să judec, dar aș vrea să înțeleg de ce unii care sunt nemulțumiți de felul cum arată, în loc să aleagă o cale simplă și la îndemână (sport, dietă sănătoasă, mai mult sport etc.), ajung să calce pe cărări care, uneori duc la aghiuță.

Reclame

Dă în taste

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s