GiPieS? Dont maind if ai du.

Clipul de mai jos, văzut prima oară la Zoso, mi se pare senzațională. Uitându-mă la ea nu am putut însă să nu mă gândesc la hăul care se tot adâncește între oraș și sat.

Într-un fel sau altul viitorul ajunge la sat. Surround, GPS, Internet, 3G, megapixeli etc.. Dar nivelul de civilizație rămâne foarte jos. Degeaba ai iPhone dacă te scarpini în fund pentru că te râcâie chiloții. Utilitățile sunt aproape inexistente în foarte multe zone, educația este doar acolo unde cineva a avut răbdare să o ofere și să o primească, drumurile zici că sunt forestiere, apele menajere se varsă în vale, iar oamenii sunt la fel de influențabili ca un copil de grădiniță. Inutil să spun că pentru unii frigiderul e un corp ceresc, nedescoperit încă. La unii din sărăcie, iar la alții din ignoranță.

Mai tragic însă este faptul că oamenii care au șansa să evolueze nu o fac. Merg de câteva ori pe an într-o comună din Bucovina, la socri. O bună parte dintre tinerii de acolo sunt plecați la muncă prin Germania, Anglia sau Irlanda. Băieții se duc proști și se întorc și mai tâmpiți. Interacțiunea cu civilizația nu le deschide ochii deloc. Singurul lucru pe care îl învață este că tre să vină acasă și să își facă vilă cu etaj după cum a văzut el în Anglia (toate sunt la fel). Nu contează că are soție și un copil. Trebuie să aibă 5 camere la etaj, că așa e modelul. Mașinile sunt toate cu volan pe dreapta și din 199x. Unii nu au permis. Știu un retard care a plecat din Anglia cu un permis fals sperând să ajungă acasă bine mersi. A ajuns la pârnaie prin Germania.

Dă în taste

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s