De la Biz citire

Revista Biz ne propune să ne luăm la alergat neuronii pentru una bucată concurs dotat cu premii pe măsură. Cum mama m-a făcut și deștept și frumos, dar mai ales modest, m-am simțit obligat să particip.

Iată și propunerea mea.

Creierul este cel mai mare mușchi din corp, iar orice mușchi trebuie lucrat din greu. Plecând de la asemănarea dintre bizness și business și dintre bizness și fitness a reieșit conceptul de mai jos.

Bizness pentru minte.

Declinări

Outdoor:

 • Mesh cu un desen care înfățișează o mulțime de oameni și zoom pe unul dintre ei care este îmbrăcat în rosu și care citește Biz cu mesajul “Biz. Pentru cei care fac Bizness altfel!”.
 • Mesh cu o cutie mare de cereale pe cere scrie Biz cu mesajul “Micul dejun al campionilor de Bizness” .
 • Panouri pe autostrăzi cu o pompă de benzină unde în locul denumirii combustibilului apare logo Biz cu mesajul “Alimentează cu Biz pentru un Bizness sănătos”.
 • Colantare stații autobuz aflate lângă standuri de presă unde se distribuie Biz cu mesajul: “Coboară aici ca să ai noroc în Bizness!”
 • Branding pe trecerile de pietoni din zona Piața Victoriei, Aurel Vlaicu, Pipera și alte concentrări de clădiri de birouri, cu mesajul: “Bizness. Ești pe drumul cel bun.”

Scenariu spot radio:

Se aud discuri si gantere care se lovesc, oameni la sală care gâfâie, și apoi zgomotul produs de întoarcerea paginilor din revistă. Apoi mesajul: „revista Biz, pentru o minte de business sănătoasă”.

Scenarii spot TV:

Cadru cu oameni care intră într-o sală de fitness. Se succed persoane îmbărcate la costum cu persoane îmbrăcate casual.

Imagine de ansamblu cu vestiarul unde cei îmbrăcați casual se schimbă în costume, iar cei în costume în echipament de sală.

Cadru cu holul care duce spre două săli: Cea de Bizness și cea de fitness.

Cei la costum intră în sala de Bizness și cei îmbrăcați sport în sala de fitness. Cadru general cu cei care trag de fiare înverșunați, urmat de imagine cu un mușchi care se contractă (ca și când camera de filmat ar fi sub piele și s-ar vedea mușchiu lucrând) urmat de imagine cu cei care răsfoiesc Biz în sala alăturată și cadru cu un creier (observat ca și când camera ar fi în interiorul capului) care are activitate intensă.

Se încheie cu mesajul: „Bizness. Pentru minte!”

–––

Dimineața la micul dejun toată familia fericită (mama, tatăl și copil/copii) toarnă în bolul cu lapte cereale Bizness.

Cerealele au formă de Biz.

Apoi mesaj: „Micul dejun al campionilor de Bizness.”

Alte declinări:

 • Similar programelor de fitness, Biz va edita ca supliment la 2-3 numere sau va crea o secțiune de educație de business gen: Cum să faci Bizness în zece pași! Temele pot fi: sfaturi pentru pentru startup-uri, cum se comportă un manager experimentat, cum faci rost de finanțare etc.
 • Maratonul Biz – editare supliment cu 42 de pagini parte dintr-un concurs pe Facebook. În pagini vor fi ascunse indicii (cuvinte evidențiate cu roșu) care puse cap la cap vor da soluția.
 • Program de conferințe și workshop-uri pentru studenți în diferite universități din țară pe ideea: “Învață de la antrenorii de succes ai oamenilor de Bizness.” Scopul va fi încurajarea acestora să-și pornească propria afacere.
 • Proiecție logo BIZ noaptea pe clădirea BVB, ASE și sediul BNR alături de mesajul:
 • BVB – Mereu pe fază
 • BNR – Creștem într-un an cât leul în zece
 • ASE – Pentru afaceristul cu minte!
 • Afișe în spa-uri și săli de fitness cu logo și mesajul: „Tu te ocupi de corp, noi ne ocupăm de minte”.

O altă idee apropo de edițiile inedite Biz editate de-a lungul timpului ar fi un număr Biz Global. Pentru acesta veți contacta editori din diferite țări și le propuneți să vă trimită câte un articol pe o temă dată, la final compilând toate materialele într-un număr internațional.

Similar ați putea face un număr scris de grei din business-ul românesc, antreprenori și șefi de companii, care se presupune că știu cu ce se mănâncă afacerile de succes. S-ar putea numi „Biz – the originals”. 🙂

Reclame

Dă în taste

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s