Mulțumesc domnu’ polițist

Să vă zic cum am ajuns să fiu compătimit de un polițist. Povestea începe în luna mai când mă îndreptam spre Cluj. Am ales să merg pe Brașov în loc de Sibiu de dragul variațiunii pe șoselele patriei.

Ajuns în comuna Iernut, între Târgu Mureș și Cluj, simțind destinația aproape și aflat în linie dreaptă, dau să depășesc melcul din față, care își întindea antenele astfel încât nu vedeam echipajul de poliție din lateral. Ce nu văzusem era că am atentat la viteza celui din față pe linie continuă fiind. Și cum trec cu roțile din stânga pe contrasens și văd cum se deschide ușa loganului, iar un picior de polițist își face apariția hotărât pe marginea șoselei. O anunț deja pe soție că ea va conduce la întoarcere și semnalizez dreapta.

Nenea milițianu’ se prezintă, cere actele, iar eu scrupulos le caut și îi întind bolitinul, talonul și permisul. Se uită omul pe ele, toate bune și apoi îmi cere rivigneta și RCA-ul. La fel de scrupulos le caut și pe cele două, îi dau chitanța de rovignetă iar RCA-ul pauză și încep să simt stropii de transpirație făcându-și apariția pe frunte. Creierul procesa vrute și nevrute (deci permisul pentru depășire pe linie continuă, n puncte, n milioane amendă .. deja începeam să mă resemnez). Omul se uită pe chitanța de rovignetă și zice că e expirată. Eu de colo, cum așa, că mă știu în regulă. Eram în mai, da? Era expriată din decembrie. Uituc, nu dați cu pietre. Îl pun să se uite în geam, dar destinul parcă vroia să rămân și fără talon și numere la mașină în acel început de concediu. A, da, și nici copie de RCA nu aveam la mine, căci avusesem o belea cu ceva luni în urmă și cine să mai facă din nou copie.

Deci, RCA aveam, dar nu la mine, pe linie continuă călcasem și rovignetă lipsă. Încep să-i zic omului că eu am tot circulat pe drumurile publice și că nu mi-a venit nicio amendă. Tot socoteam și îmi ieseau vreo 5 amenzi de venit. La care el se uită la mine, îmi întine actele și îmi zice: nu vă mai dau nimic că la cât o să vă vină acasă vă ajunge.

Și gură aurită (n-)a avut. După socotelile mele trebuia să primesc într-adevăr 5 amenzi, adică în jur de 12-13 milioanela buget de la subsemnatul fraier. Zilele trecute mă sună soția, eu la Oradea fiind, și mă întreabă:

Ce crezi că am în mână?

Biletul câștigător la loto? zic eu

Nu, altceva ce așteptai de ceva vreme.

Mă dau bătut după alte câteva încercări nereușite și mă lovește în timpan cuvântul amendă.

Vine și vestea bună, anume că aceasta ar trebui să fie a 4-a în ordine cronologică, deci de 3 am scăpat. Nu știu cum, dar prima impresie asta este.

Așa că mulțumesc domnule polițist!

Despre distracția cu plata în 48 de ore a amenzii la jumate de preț într-un loc și despăgubirea aia nenorocită pe care retarzii de la CNADNR o percep abuziv, în alt loc, poate vă zic în alt episod. Și despre troglodita care mi-a răspuns la telefon la informații CNADNR (unii merită să fiți plătiți cu parul).

Reclame

2 gânduri despre “Mulțumesc domnu’ polițist

    1. Pai tre sa multumesc de doua ori.

      Prima data ca m-a oprit pentru ca altfel cine stie cat mai mergeam fara rovigneta (la prima benzinarie mi-am cumparat-o).

      A doua oara pentru ca nu a fost mai catolic decat papa. Nu am apucat sa depasesc pe linie continua (a fost doar intentia), apoi ca existenta RCA o putea verifica prin statie, iar daca asteptam in jur de 300 de euro amenzi ce sens mai avea sa ma calce si el pe cap pentru lipsa rovignetei in conditiile in care omul s-a prins ca sunt ametit si nu rau voitor? Plus ca mi-am recunoscut vina. Desi nu-i vedem prea des sunt si politisti ok, si nu pentru ca nu ar respecta legea, ci pentru ca nerespectarea legii trebuie judecata intr-un context, nu doar dupa litera cartii.

Dă în taste

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s