Cum ne dăm pe două roţi

Când am păşit prima dată în Amsterdam, da, da, în Amsterdam, nu pe un nor de fum deasupra Amsterdamului, am fost suprins de numărul mare de bicle. De la fătuca grăbită la coafor până la corporatistu’ cu nodul lui Adam sugrumat de nodul cravatei toţi călare pe cadru cu şaua în fund şi ghidonul în mâini alergau ca nişte şoareci în cutie prin labirintul de canale ale hailanderilor.

Am fost realmente surprins de două evenimente.

Primul a fost când un nene a căzut de pe bicicletă. Timpul a stat în loc, omul s-a adunat de pe jos, au vorbit ceva în limba lor interesant de hârâită, iar traficul şi-a reluat cursul. În Bucureşti pătimitul şi-ar fi luat niscaiva flegme şi înjurături, cărniţă pe la gură , invocare duhuri şi oseminte etc.

Al doilea eveniment a fost când eram într-un taxi pe marginea unui canal. Acolo nu era loc decât de o maşină, fiind o bandă pe sens unic. Bineînţeles că soarta potrivnică a făcut ca un biciclist să fie în faţa noastră, iar taximetristul, nţ, nu aţi ghicit, nu l-a călcat, mergea încet şi cuminte în spatele biciclistului cu un calm de bătrânel la 80 de ani tras de nepoţi de barbă şi cu o lejeritate de primar de sector. Omul era atât de relaxat încât începeam eu să fierb. Da, minune vă zic. Dar despre relaxarea din Amsterdam într-un alt episod.

A, ce vroiam să zic este că s-a scumpit benzina iar. Dar nu îmi fac idealuri că românii vor trece pe două roţi că nu e fiţă încă. Asta nu pricep oamenii ăştia de promovează salvarea pinguinilor de la pol, că bicicleta nu ve merge în România decât dacă Moni o va ţine între craci şi dacă va avea furca bătută cu cristale Scaraoschi.

Reclame

Dă în taste

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s